Januari

25-01-2018
Januari in het teken van de winter.
Januari, een nieuw jaar en ook een beetje een nieuwe start in het schooljaar.
Met frisse moed gaan we aan een nieuw project beginnen in de kleutergroepen.
Deze keer gaat het over ”Dieren in de winter” wat weten we daar al van en wat kunnen we daarover  leren?
We maken vetbollen voor buiten en zitten wel een uur achter het raam om  te kijken of de vogeltjes al trek hebben. En toen het gevroren had hebben we ijspegels in de klas gehaald om te kijken hoe snel zoiets nou wil smelten. En als je ze buiten in de kou laat staan, smelten ze dan net zo snel?
Ook lezen we het boekje van “Kikker in de kou”.  We schilderen kikker en maken er ook eentje met armen en benen van muizentrappetjes. “O, is dat zo makkelijk juf? Nou dat kan ik wel”
Heb je die letters op de grond in onze klas gezien? Zo leren we de letters “ met sprongen”. We zijn zo heel wat te weten gekomen over winter, vogels en nog heel veel meer.
Tot slot hebben we gewerkt met de leskist  "Alles voor een pannenkoek".  Deze kist hebben we via de kinderboerderij. Op deze manier leren we wat er zoal nodig is voor het bakken van pannenkoeken maar vooral waar komen de ingrediënten vandaan en wat gaat eraan vooraf voordat we ze in de supermarkt kunnen kopen. Natuurlijk hebben we zelf ook pannenkoeken gebakken.