Welkom bij groep C

26-09-2017
Welkom,
Wat leuk, je bent op zoek naar info over groep C?
Nou dan gaan we je iets over deze groep vertellen. Eerst maar even hoe we aan de naam komen. Wij wilden geen “beren”, “eekhoorntjes” of ”dolfijntjes” heten, vandaar een hele neutrale naam voor onze kleutergroepen. Ook kennen we geen groep één of twee maar zijn deze in al onze kleutergroepen gemengd.
Dit schooljaar zijn we begonnen met een project over ”Helemaal jij”.
Hoe zie jij eruit? En jouw huis? Waar was je op vakantie?
Wat wil je leren en wat kun je al?
De kinderen hebben o.a. een huis gevouwen, hebben geverfd en natuurlijk mochten ze lekker kiezen van al het moois wat we in het lokaal hebben staan.
Ons volgende project ging over “mijn lijf”. We gingen alle dingen die aan je lijf zitten opnoemen. We hebben spelletjes en proefjes gedaan met lucht uit onze longen.
En weet je wat het ballonnetje deed nadat hij opgeblazen was en we hem loslieten? Dat geluid en hoe hij dan fladdert door de klas…. Ze vonden het hilarisch.
Ons derde project gaat over gezond eten. En als het lukt dan gaan we ook nog lekker koken met elkaar. Zoveel begrippen komen dan langs: gezond, ongezond, heet, koken, roeren, proeven en ga zo maar door.
Elke minuut zowel bij het spelen als bij het werken leren en ervaren we nieuwe dingen.
Momenteel hebben wij 14 kinderen in de groep en gedurende de aankomende maanden komen er nog een aantal bij.
Juf Jeannette en juf Bé mogen samen deze kids een stukje vooruithelpen op weg naar volwassenheid en dat is echt genieten!