project Gouden Eeuw

19-12-2017
Project Gouden eeuw en VOC in groep 7.
Op vrijdag 8 december ging groep 7 aan de slag met het project: Gouden eeuw en VOC. Wat groep 7 allemaal te weten kwam, werd in een speciale krant opgeschreven:

Tijdens de eerste les vormden we vijf expertgroepen. En groep ging in kaart brengen hoe het dagelijks leven was in die tijd, er ging een groep kijken hoe het zat met de VOC en de wereldreizen die werden gemaakt. Weer een andere expertgroep bekeek hoe de organisatie van de VOC eigenlijk in elkaar stak en hoe het leven op een VOC-schip was. Er was een groep die onderzocht welke uitvindingen er in die tijd eigenlijk zijn gedaan, die we nu niet meer kunnen missen. In onze tijd komen we nog steeds namen tegen van Michiel de Ruyter J.P. Coen, Hugo de Grote, Johan van Oldebarnevelt. Er zijn bijvoorbeeld straatnamen naar hen vernoemd, maar wie waren dat eigenlijk en wat deden ze in de Gouden eeuw. Wij van groep 7 zochten het uit met zelf bedachte onderzoeksvragen! En we presenteerden aan elkaar wat we te weten waren gekomen.

We hebben ons ook beziggehouden met schilderijen. Hoe presenteer je nu op een leuke manier een schilderij uit die tijd?

We hebben een moderne nachtwacht gemaakt, eentje van onze eigen groep.

Als afsluiting doen we een kennisquiz, zo laten we zien wat we allemaal te weten zijn gekomen.