koken
In oktober zijn we bezig met een project over lekker eten. Wat is eigenlijk lekker en wat is gezond? Waarom is het belangrijk dat je gezond eet? Wat is je lievelingseten en is dat ook gezond?
Maar ook....hoe maak je eten eigenlijk klaar?
Daarom zijn we in groepjes van drie een gerecht gaan bedenken, vervolgens hebben we bedacht wat we allemaal nodig hebben om dat gerecht te maken. De ingrediënten en keukenspullen. We hebben al die dingen verdeeld over de kinderen van het groepje zodat iedereen wat mee moest nemen.
Daarna was het stappenplan aan de beurt. We schreven elke stap op, wie dat moest doen en of we hulp nodig hadden.
En toen was het vrijdagmiddag! Alle spullen stonden al keurig klaar in de klas of koelkast. We hebben fantastische dingen gekookt en geproefd. Iedereen was er druk mee en erg enthousiast. Daarom werd alles ook heerlijk! Er waren pizza's, koekjes, pepernoten, cakejes, pannenkoeken, tomatensoep, ijsjes, appelflappen, appelmoes en smoothie!
5 moeders hielpen en hebben dat fantastisch gedaan, toen ze weggingen (ruim na half 3) was alles aan kant! Heel veel dank!!!